DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ''En İyi Cümle/Afiş Yarışması'' yapılacaktır.

08.12.2023 40

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ''En İyi Cümle/Afiş Yarışması'' yapılacaktır. 

Yarışmanın amacı, öğrencilerin şiirlerden öğrenecekleri kelimeleri kullanarak anlamlı ve yaratıcı cümleler oluşturmalarını sağlamak. Öğrenciler, bu cümleleri afiş hâline getirerek yarışmaya katılacaklar.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin, Dilimizin Zenginlikleri projesinin bu ayki yarışması olan cümle/afiş yarışmasına büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz. Öğretmenleri rehberliğinde öğrencilerimiz, kadim şairlerimizin kullandığı kelimeleri öğrenip onları daha yakından tanıyacaklar. Bu kelimelerden yola çıkarak kendileri anlamlı cümleler oluşturup bu cümleleri kendi hayal güçlerini de kullanarak afiş hâline getirecekler. Tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik edecek öğretmenlerimize kelimelerin dünyasına adeta büyülü bir yolculuk yapacakları bu anlamlı ve çok kapsamlı proje etkinliklerinde başarılar diliyorum. Ortaya çıkacak çalışmaları şimdiden çok merak ettiğimi belirtmek istiyorum." dedi.

 

YARIŞMA ŞARTLARI 

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 (bir) eser ile katılabilecektir.

2. Bakanlığın uygulama kılavuzu ek-7 de belirttiği ilkokul eser listesinde yer alan ‘’Çocuk Şiirleri Antolojisi’’ adlı kitaptan veya okul yürütme komisyonunun belirleyeceği çocuklara hitap eden şiir kitaplarından seçilen şiirlerden yararlanılacaktır.

3. Öğrencilerin okudukları şiirlerden seçecekleri kelimelerle oluşturdukları anlamlı cümleler, en az 3 kelimeden oluşmalıdır.

4. Cümleler öğretmenleri rehberliğinde cümleler öğrenciler tarafından afiş hâline getirilecektir. ( Afişler A-3 boyutundaki kağıda, veya A-3 boyutundaki renkli ve ya renksiz kartona yapılabilir. )

 

KATILIM TARİHİ

Afişler 19.12.2023 tarihine kadar okul idaresine teslim edilmelidir.